Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 bussel asperges
- 100 gram Pata Gregra
- 50 gr Superanoham
- 2 eetlepels mosterd
- 5 centiliter olijfolie
- 2 centiliter azijn
- een geutje water
- enkele blaadjes verse basilicum
- enkele blaadjes waterkers of bladpeterselie
Bereiding:
- droog de plakjes Superanoham de dag voordien gedurende drie uur in een oven van 70°C
- laat afkoelen en cutter tot poeder in een blender
- schil en gaar de asperges krokant in gezouten kokend water
- laat afkoelen en snijd in schuine plakjes
- maak een dressing met de mosterd, olijfolie, azijn en een geutje water
- kruid met peper en zout en enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum
- dresseer je bord met de asperges, de Pata Gregra, het poeder van Superano en de dressing
- werk eventueel af met enkele blaadjes waterkers of bladpeterselie
Bron:© Scheldeland culinair
Met dank aan de dienst Toerisme Scheldeland
Met dank aan GREGA uit Buggenhout
Met dank aan Marc Hermans
Met dank aan mosterd Vernimmen-De Lelie