Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 bussel asperges
  • 100 gram Pata Gregra
  • 50 gr Superanoham
  • 2 eetlepels mosterd
  • 5 centiliter olijfolie
  • 2 centiliter azijn
  • een geutje water
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • enkele blaadjes waterkers of bladpeterselie

Bereiding:

  • droog de plakjes Superanoham de dag voordien gedurende drie uur in een oven van 70°C
  • laat afkoelen en cutter tot poeder in een blender
  • schil en gaar de asperges krokant in gezouten kokend water
  • laat afkoelen en snijd in schuine plakjes
  • maak een dressing met de mosterd, olijfolie, azijn en een geutje water
  • kruid met peper en zout en enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum
  • dresseer je bord met de asperges, de Pata Gregra, het poeder van Superano en de dressing
  • werk eventueel af met enkele blaadjes waterkers of bladpeterselie

Bron:© Scheldeland culinair
Met dank aan de dienst Toerisme Scheldeland
Met dank aan GREGA uit Buggenhout
Met dank aan Marc Hermans
Met dank aan mosterd Vernimmen-De Lelie