Livierenbos ruiter- en menroute: start aan de manege De Paardebloem, Kapellen 6, Everbeek (Brakel) en neemt je mee voor een tocht van 15 kilometer, waar je onderweg kan genieten van de kapellen van Everbeek, de Verrebeekmolen, de Everbeekse bossen, het Livierenbos (Bois de la Louvière) en het Mijnwerkerspad.

Livinus ruiter- en menroute: start aan het Cultuur- en sportcomplex De Steenoven, kerkkouter 40, Herzele waarbij de ruiter- en menroute een totale afstand heeft van 15 kilometer en de menroute een totale afstand heeft van 34 kilometer. Onderweg geniet je van Hof te Wassenhove, een burchtruïne, de Buyssemolen, Hof te Ransbeke, Molen Ter Rijst, kapel Ter Schreien, de dorpskern van Sint-Lievens-Esse, de Pardassenhoek en het natuurreservaat Duivenbos.

Scheldemeersen menroute: start aan Taverne De Klokke, Driesstraat 31 te Zulzeke (Kluisbergen), is 25 kilometer lang en bezienswaardigheden die je onderweg passeert zijn onder andere: de Scheldevallei, de omgeving van de Koppenberg, de dorpjes Melden en Zulzeke.

Zijldegemkouter menroute: vertrekt aan Taverne De Zandvlooi, Passionistenstraat 48 in Lozer (Kruishoutem) en tijdens de 28 kilometer lange tocht kan je genieten van de pittoreske dorpjes Mullem, Wannegem-Lede en Lozer; daarnaast passeer je ook de Huisekouter- en de Schietsjampettermolen, het Lozerbos en verschillende kastelen. Belangrijk om weten is dat de Zijdegemkouter menroute aansluit op de Lozerbos ruiterroute.

Lozerbos ruiterroute: start eveneens aan Taverne De Zandvlooi, Passionistenstraat 48 in Lozer; is slechts 6,5 kilometer en neemt je mee doorheen het Lozerbos. Wil je de route uitbreiden, dan kan je dat doen aan de hand van de Zijldegemkouter menroute, welke perfect aansluit op deze route.

Maarkebeekvallei menroute: vertrekt aan Bedevaartsoord Kerselare, gelegen naast de Manege Kerselare, Kerselare 102, Edelare (Oudenaarde) en de bezienswaardigheden langsheen deze 29 kilometer lange tocht zijn: het Bedevaartsoord Kerselare en de pittoreske dorpjes Volkegem, Mater en Sint-Kornelis-Horebeke.

Maarkebeekvallei ruiterroute: start aan de Ommelozen Boom, dicht bij Kerselare en de N8 Oudenaarde-Brakel, en neemt je mee voor een tocht van 15 kilometer langsheen het Bedevaartsoord Kerselare, de vallei van de Maarkebeek, Hof te Cattebeke, de Bossenarenmolen en -heuvel met een panoramisch uitzicht, Villa Tynlon (= villa waar Valerius De Saedeleer een tijdje woonde en werkte) en de Sint-Vincentiuskapel.

Zoetegem menroute: vertrekt aan Taverne De Moriaan, Paddestraat 154 in Velzeke (Zottegem), heeft een totale afstand van 13 kilometer en laat je onderweg genieten van de pittoreske dorpskernen van Roborst en Rozebeke, de Molen Van Den Borre, de Boembekemolen op de Zwalm, de vijflindekapel en pam Velzeke ( op wandelafstand van het parcours).