Waarom dit hotel de naam De Stokerij gekregen heeft, wordt je meteen duidelijk van zodra je naar binnen gaat. In de inkomhal staan nog verschillende onderdelen van wat eens een zeer productieve stookketel geweest is in het verre Portugal, en door de eigenaars overgebracht werd naar Oudenburg.

Na het inchecken wordt je bij goed weer onmiddellijk meegenomen naar de tuin, waar je kan genieten van een welkomstdrankje en van de stilte, terwijl je eindeloos ver kan turen in dit prachtig stukje natuur; dit is echt genieten.

Wanneer je het cupido-arrangement genomen hebt, val je bij het openen van je kamerdeur van de ene verrassing in de andere: rozenblaadjes op het bed; ijsgekoelde champagne en kaarsjes alom; kortom alle ingrediënten zijn hier aanwezig om er een geslaagd verblijf van te maken.

Tevens wordt je ‘s avonds vergast op een heerlijke zesgangenmenu in restaurant Jan Breydel, gelegen langsheen de Brugsesteenweg in Roksem, reeds 25 jaar actief met een typisch Vlaamse keuken en een gastronomisch assortiment, samengesteld uit vooral lokale producten.

Bij ieder gerecht dat je voorgeschoteld krijgt, valt meteen de liefde van de chef-kok voor de verse producten waarmee hij werkt, meteen op, want dit zijn stuk voor stuk prachtige kunstwerkjes, waarvan je het bijna zonde vindt om er aan te beginnen. Het oogt niet alleen mooi, het smaakt ook overheerlijk.

Zin om je eens goed te laten gaan, en een glaasje meer te drinken; geen nood, want in samenspraak met het hotel, kan je na de culinaire avond met de wagen worden terug gebracht naar je hotel.

Na een goede nachtrust, wordt je ‘s morgens verwacht aan de ontbijttafel, waarbij je meteen na het plaatsnemen aan je tafel, heerlijk ruikende koffie en croissants worden aangeboden. Daarna kan je aanschuiven voor lekker brood met een waaier aan beleg, gaande van vlees, zelfgemaakte confituur of paté, diverse soorten kaas en een ruim assortiment van zoetigheden.

Van uit het hotel kan je met de fiets vertrekken naar zee (Oostende ligt op slechts 10 kilometer verwijdert) ofwel De Ouden Dijkenroute doen, dit is een fietsroute over een afstand van 43 km; starten kan je doen aan het restaurant Jan Breydel in Roksem en vandaar gaat het dan verder via Klemskerke, De Haan aan Zee, Vlissegem, Stalhille, Ettelgem om dan uiteindelijk weer in Roksem aan te komen. Deze route is heel goed bewegwijzerd en loopt grotendeels langs veilige wegen doorheen het Polderlandschap, hier en daar bezaaid met schilderachtige dorpjes.

Ook met de wagen kan je hier alle kanten uit; want zowel het Brugse Ommeland, de Kuststeden als de Westhoek liggen binnen het bereik om er een heerlijke daguitstap van te maken.

Kortom wie wil genieten van de stilte, de rust, het prachtige landschap, het lekkere eten en vooral de romantiek die de negen kamers van dit gezellige hotel uitstralen, kan ik deze plek ten zeerste aanbevelen. Neem alvast eens een kijkje op hun website: http://www.hoteldestokerij.be/hotel-de-stokerij-oudenburg_restaurant.asp?taal=nl