Benodigdheden voor 4 personen:
- 250 gr witte rijst
- 250 gr kipfilet
- 1 bokaal gevogeltefond
- 1 blik maïskorrels
- 100 gr erwtjes
- 2 lente-uitjes
- 100 gr boontjes
- olijfolie
- 1 limoen
- sap van 1 limoen
- verse korianderblaadjes
- zwarte peper
- zeezout
Bereidingswijze:
- kook de rijst gaar en laat afkoelen
- breng een ruime pan met water aan de kook en voeg er zout aan toe
- blancheer de erwtjes en boontjes tot ze beetgaar zijn, laat nadien uitlekken en afkoelen
- laat de maïskorrels uitlekken
- verwarm de gevogeltefond en breng deze op smaak met zwarte peper en zeezout
- snij de kip in stukken en pocheer ze, laat uitlekken en afkoelen
- snij de pijpajuin in ringetjes
- meng de kip en de groenten door de rijst, breng op smaak met limoensap, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout
- verdeel in vier porties
- werk alles af met wat korianderblaadjes en lente-uitjes
- serveer iedere portie met een extra schijfje limoen