Benodigdheden voor 4 personen:

  • 250 gr witte rijst
  • 250 gr kipfilet
  • 1 bokaal gevogeltefond
  • 1 blik maïskorrels
  • 100 gr erwtjes
  • 2 lente-uitjes
  • 100 gr boontjes
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • sap van 1 limoen
  • verse korianderblaadjes
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze:

  • kook de rijst gaar en laat afkoelen
  • breng een ruime pan met water aan de kook en voeg er zout aan toe
  • blancheer de erwtjes en boontjes tot ze beetgaar zijn, laat nadien uitlekken en afkoelen
  • laat de maïskorrels uitlekken
  • verwarm de gevogeltefond en breng deze op smaak met zwarte peper en zeezout
  • snij de kip in stukken en pocheer ze, laat uitlekken en afkoelen
  • snij de pijpajuin in ringetjes
  • meng de kip en de groenten door de rijst, breng op smaak met limoensap, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout
  • verdeel in vier porties
  • werk alles af met wat korianderblaadjes en lente-uitjes
  • serveer iedere portie met een extra schijfje limoen