VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven.


‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Steyvers het toeristische aanbod van Peer aan. An Steyvers is sinds kort het gezicht van de ‘Vers Talent-actie‘ van VTM. De op en top Peerse neemt je mee op een (culinaire) ontdekkingstocht langs 78 niet te missen toeristische lekkernijen.


De Stad Peer maakt dit jaar komaf met de traditionele toeristische brochure. Jawel, fietsen, wandelen, ruiteren, landelijk beleven, spannende ontdekkingen of culinaire hoogstandjes, ze blijven belangrijk in Peer. Alleen stellen wij ze vanaf nu op een andere manier voor. De thematische aanpak veranderden wij in 78 niet te missen toeristische pareltjes in Peer. Dat menu maakt het de toerist makkelijker om een keuze te maken uit tientallen activiteiten die wij in deze belevingsgids presenteren.
Zes gevoelens
Het toeristische aanbod van Peer werd opgedeeld in 6 thema’s of gevoelens. Waar heb jij vandaag zin in? Met die vraag start je de ontdekkingstocht in de brochure. Een pittige portie gezinspret, proeven van het platteland, actie en adrenaline, rustgevende bossen of een verrassende citytrip? Peer heeft vele gezichten. Gastvrij als we zijn, maken we het je graag gemakkelijk en helpen we je kiezen. Met vijf superhandige ‘startplekken’: het Toeristisch onthaalkantoor, Erperheide, Breugelhoeve, Snow Valley en Bosland Peer. De zes thema’s die wij presenteren zijn: Pittige historische stad-gevoel, Pret met het gezin-gevoel, Proeven van het platteland-gevoel, Actie en adrenaline-gevoel, Kom tot rust tussen de bomen-gevoel en Proef van smaakvol Peer-gevoel.
Onbekend, maar niet minder interessant
Naast het traditionele aanbod rond landelijk beleven, bevat de nieuwe brochure enkele minder bekende, maar daarom niet minder interessante tips. De Reus der Kempen oogt monumentaal wanneer je er voor staat, maar het uitzicht is nog prachtiger vanop 64 meter hoogte. De Dommelvallei ziet er heel anders uit vanop het terras aan de wijngaard in de Bomerstraat. Fietsen kon je al overal in Peer, vanaf nu kan je er ook steppen. En wat denk je van een niet voor de hand liggende combinatie van fietsen en F16’s spotten? Knooppunt 207 ligt immers vlakbij de spotterscorner. Of fietsen van Snow Valley naar Siberië. De tocht lijkt frisjes, maar na 70 km ben je zeker opgewarmd.
Bosland
De Stad Peer treedt dit jaar toe tot Bosland: het grootste kindvriendelijke natuurproject van Vlaanderen. Peer heeft heel wat diverse landschappen met in het zuidoosten voornamelijk landbouw en in het noordwesten een natuurlijk landschap met valleistructuren. Dit maakt Peer erg divers. Reden genoeg om gebieden als Hoksent-Molhem en Resterheide een plaats te geven in het overkoepelende, regionale merk Bosland. Het Dommelhuis wordt de Peerse poort naar Bosland. Verder blijft Peer zich ook nog steeds promoten als topbestemming voor plattelands- en hoevebeleving.
Vier versies
De nieuwe toeristische brochures zijn vanaf nu beschikbaar. Er zijn vier versies: Nederlands, Frans, Duits en Engels.
www.toerismepeer.be
Bron: Persbericht ‘Proef op 78 verschillende manieren van Peer’
Foto’s: © Toerisme stad Peer
Met dank aan:
Toerisme stad Peer en in het bijzonder aan Dhr Koen Wellens, van wie ik dit persbericht en foto’s mocht plaatsen op mijn website