Iedereen weet ondertussen wellicht dat de Bloemenstreek een regio is gelegen ten oosten van de stad Gent, welke zich uitstrekt tussen Beervelde en Lochristi. Trouwens, wist je dat je tijdens de zomermaanden dagenlang kan genieten van de rozen, de begonia’s, de azalea’s en tal van andere bloemen uit deze streek? Naast al de pracht en praal van deze mooie landschappen, kan je toppers ontdekken zoals het kasteel van Laarne en het Donkmeer.

Picknicken kan je hier doen:

  1. Na een wandeling rond het Donkmeer; of het Meerepad, dat 7 km lang is en start aan de kerk van Overmere; het Boerenkrijgpad, een wandeling van 10 km met start aan de kerk van Uitbergen of het Bareldonkpad, dat 10 km lang is en start aan de Bareldonkkapel; kan je heerlijk genieten van een lekkere picknick terwijl de pracht en de rust van het Donkmeer alom aanwezig zijn.
  2. Het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke beschikt over 510 hectare bossen, een ligweide, bloemen- en dierenpark, roei- en visvijvers, een toeristich treintje en een molenmuseum; en heeft verschillende picknickplaatsen verspreid liggen in het park.

Excursietips in deze streek zijn:

  1. Een bezoek aan Lokeren, monumentenstad aan de Durme
  2. Het Molsbroek, een Europees natuur- en vogelreservaat in de Durmevallei
  3. Geniet van de sprookjesachtige dorpskom van Daknam; waar een spoorwegberm hergebruikt werd als fiets- en wandelpad
  4. De Bloemenroute, een 84 kilometer lange autoroute, die vertrekt vanuit Lochristi
  5. De Middeleeuwse, feodale burcht in Laarne
  6. De stad Gent, gelegen aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie, die uitnodigt voor een stadswandeling en een museabezoek