Goed nieuws voor alle wandelaars en natuurliefhebbers, want op zondag 19 september is er de opening van 290 kilometer nieuwe trajecten in Arendonk en Ravels, welke toegevoegd worden aan het wandelnetwerk van het Kempens Landgoed. Hier kan je echt genieten van de stilte, indrukwekkende bossen; je wandelt langs de heide, de vennen, de stuifduinen en passeert af en toe voorbij prehistorische grafheuvels, molens en kapelletjes.

Je trip kan je met behulp van een gedetailleerde overzichtskaart vooraf uitstippelen en éénmaal op pad hoef je enkel de rood-witte borden met nummers te volgen.

Op het programma staan onder andere:

  • Vrij wandelen + Nordic Walking: vertrek tussen 13.30 en 15.00 uur voor een afstand van 5,5 of 9 of 14 kilometer
  • Gezinswandeling met begeleiding van Natuurpunt en die start om 13.30 uur
  • Wandeling met gids van Agentschap voor Natuur en Bos, welke start om 14.30 uur
  • Instapmarathon Talander met afstanden van 5, 10, 21 en 42 kilometer en starten vanaf 12.00 uur na een verplichte inschrijving. Verder is er een deelname verzekerd van Hanna Mariën. Fietsen over een afstand van 20 en 40 kilomter kan ook vanaf 11.00 uur.

De locatie waar alles doorgaat is de Talander vzw, De Lusthoven 88 te Arensdonk en voor meer informatie kan je kontakt opnemen met de sportdienst Arendonk of Toerisme Ravels wat betreft het wandelen; en voor de instapmarathon kan je kontakt opnemen met Talander vzw via deze link: http://www.instapmarathon.org

Met dank aan Toerisme Antwerpen.