Deze leuke wandelroute is uitermate geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en speelt zich af in het centrum van Gijverinkhove, een deelgemeente van Alveringem in de Westhoek, gelegen aan de Frans-Vlaamse grens. Gedurende een afstand van 2,8 kilometer, welke garant staat voor twee uur plezier, ontdekken de kinderen het verhaal van de Drie Ridders van Gijverinkhove, die samen op zoek gaan naar de ring van hun moeder, de kasteeldame.

Onderweg komen de kinderen alles te weten over de tijd van de ridders en kastelen, en ondertussen ontdekken ze de mooiste plekjes van Gijverinkhove; maar het hoofddoel van deze wandeltocht is het helpen van de ridders in hun zoektocht naar de ring; en dat kan enkel door het vervullen van een aantal opdrachten onderweg.

De prijs per kind bedraagt 5 euro, maar via Westhoek Voordeelpas betaal je slechts 4 euro. In de prijs is een rugzakje inbegrepen waarin een aantal voorwerpen zitten die nodig zijn om onderweg de opdrachten op te lossen. Meer informatie en reservatie kan je bekomen bij de Dienst toerisme Alveringem op het nummer 058 / 28 88 81 of via toerisme.cultuur@alveringem.be