Vandaag start ik, op verzoek van mening wandelaar, met een nieuwe rubriek; namelijk hondenwandelingen. Dat zijn dus wandelingen die speciaal ontworpen zijn voor mensen die graag af en toe eens op stap gaan met hun trouwe viervoeter,op een terrein waar die dieren naar hartelust kunnen wandelen en soms af en toe eens vrij kunnen rondlopen.

Deze eerste wandeling neemt jullie mee naar de Lembeekse bossen, een regio die bekend staat als zijnde het bekendste wandelgebied in Vlaanderen. Het gebied is in totaal 350 hectare groot en strekt zich uit over Lembeke, Oosteeklo en Waarschoot.

In de nabije omgeving van de bossen is er voldoende parkeergelegenheid, en zijn er voldoende horecazaken waar je na de wandeling kan genieten van een hapje en een drankje. De meeste horecazaken hebben ook een terras waarop het tijdens de zomermaanden heerlijk vertoeven is.

Wandelen doe je in een lusvorm welke gevormd wordt door de volgende opeenvolgende knooppunten: 33 – 34 – 36 – 44 – 22 – 23 – 24 – 25 – 26 – 27 – 28 – 33. Aan het einde van de wandeling kom je automatisch weer aan je beginpunt.

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je nog andere wandelingen doen samen met je trouwe huisdier, neem dan een kijkje op de website van hondenwandelingen.