Sinds 1997 hebben Dominique en François tijd noch moeite gespaard om van de oude mas, uitkijkend op de vallée de Lure,een prachtig gastenverblijf te maken. De mas, de kamers en de kasten, alles ademt nog een typisch provencaalse sfeer uit… Dankzij de zuidelijke ligging kreeg de plaats al snel de naam “petit Nice” mee.

Toen we in mei 2010 voor de eerste keer het terrein op liepen, wisten we het… dit was ook het begin van onze droom!
Het zal niet gemakkelijk zijn om onze voorgangers te evenaren. We danken hen voor het vertrouwen waarmee zij hun ‘baby’ aan ons toevertrouwen en staan te popelen om erin te vliegen… Graag verwelkomen we jullie vanaf 1 maart 2011 voor een hartverwarmend en culinair verblijf in één van onze gîtes, kamers of boomhut, Mieke en Pieter.

Dit is natuurlijk maar een hele korte beschrijving van wat je kan beleven in de Haute Provence, daarom raad ik iedereen aan om eens een kijkje te nemen op hun website, waarop het aanbod van de chambres d’hôtes, de gites, de boomhut, de verschillende activiteiten, de uitstappen in de streek en de tarieven één voor één beschreven staan: http://www.provence.guideweb.com/gites/masdufiguier/indexnl.html

Gepost met toestemming van de eigenaars van Mas du Figuier.