Helemaal gelegen in het noordoosten van ons landje en tevens deel uitmakend van het Land van Herve, vind je een samensmelting van zes verschillende dorpen, die samen de gemeente Voeren vormen. Deze streek wordt gedomineerd door een landschappelijk en fraai heuvelland, waar bijbehorende dalen zeker niet ontbreken die zich als een deken rondom twee zijriviertjes van de Maas vormen; de Voer en de Gulp.

Het zal dan ook niemand verbazen dat de Voerstreek een bron van rust is die iedereen uitnodigt tot fraaie wandelingen doorheen het landschap, met een overdonderend uitzicht over de valleien. Daarom is het raadzaam steeds een verrekijker en fototoestel bij de hand te hebben.

Dankzij de “stiegelkes” of draaipoortjes kom je van het ene perceel naar het andere, passeer je picknickplaatsen met uitzonderlijk mooie vergezichten en ontdek je heel wat waterbronnen en holle wegen. Voor alle toeristische info ben je steeds welkom bij Toerisme Voerstreek, Kerkplein 212, 3798 ‘s-Gravenvoeren.

Starten doe je aan het Cultureel Centrum Het Veltmanshuis, waar je na ongeveer 8,5 kilometer je wandelschoenen weer mag uitdoen. Het parcours is afwisselend verhard en onverhard en het is zeker aanbevolen om aangepaste schoenen te dragen om natte voeten te vermijden aan de natuurlijke waterbronnen.

Deze knooppunten moet je één voor één volgen tijdens je wandeling: 48 – 54 – 67 – 66 – 65 – 64 – 63 – 62 – 60 – 55 – 47 – 91 en helemaal terug naar 48. Meer info over deze wandelroute, of een gedetailleerde wandelkaart kan je bekomen via de volgende link:  http://www.voerstreek.be/ of www.bezoekerscentrum.be.

Geef je ogen de kost op deze plaatsen:

  • De Kolebron, een van de belangrijkste bronnen in de Voerstreek
  • De spoorwegtunnel van Veurs, 2072 meter lang en lange tijd de langste tunnel van Vlaanderen
  • De negentiende eeuwse kerk van Sint-Pieters-Voeren met het ommuurd kerkhof, waar mooie grafstenen meteen in het oog springen
  • De Commanderie, bekend om zijn forellenkwekerij