Wie aan Genk in Limburg denkt, legt meteen ook de link naar het Provinciaal Domein Bokrijk dat 550 hectare groot is en gelegen is middenin uitgestrekte bos- en natuurgebieden. Het domein is het meeste herkend omwille van zijn openluchtmuseum dat officieel in 1958 werd geopend. Nadien werden er ook nog een speeltuin, een arboretum (een bomenverzameling in een tuin of park) en een geuren- en kleurentuin aangelegd.

Daarnaast zijn er tal van wandelwegen en fietspaden die doorheen dit domein lopen en die perfect aansluiten op de verschillende routes welke je laten genieten van de veelzijdigheid van Limburg. Tot slot werd Bokrijk meerdere malen gebruikt als decor voor televisiereeksen en speelfilms zoals Johan en de Alverman en de Duistere Diamant, de Suske en Wiske speelfilm.

Nog tot zaterdag 12 maart kan je genieten van een uniek klank- en lichtspel van zodra de avond is gevallen, want dan neemt een shuttle, welke elke vrijdag en zaterdag vanaf 19 uur vertrekt,  je mee op een reis door de donkere bossen van het Vlaanderen van lang geleden, terwijl de stem van Herbert Flack je onderweg vertelt over dwaallichtjes en Alvermannen. Met andere woorden alle elementen zijn aanwezig om te genieten van een onvergetelijke avond, samen met je gezin, vrienden en familie.

De prijs voor dit adembenemend mooi spektakel bedraagt 12,50 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Men dient er ook rekening mee te houden dat dit spektakel niet geschikt is voor kinderen jonger dan 6 jaar. Voor alle info omtrent deze unieke belevenis, klik je best eens op de volgende link: http://www.funinbokrijk.be/

D