Ben je een fervente wandelaar(ster) en kijk je er naar uit om andere regio’s te ontdekken en te bewandelen? Dan kan dit misschien de oplossing zijn voor jou. Met enkele muisklikken kan je zelf aan de hand van een reeks van opeenvolgende knooppunten de lengte van je wandeling bepalen.

Je keuze begint met de startplaats van je wandeling, en telkens je een nieuw knooppunt toevoegt, wordt de afstand automatisch opgeteld, zodat je steeds ziet hoe lang de door jou gekozen wandeling is. Daarnaast zijn er tal van opties die je op voorhand kan aanvinken zoals onder andere: “overnachten”; “erfgoed en musea” en “recreatie”.

Starten doe je op de pagina van de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen via deze link: http://www.toerismevlaamseardennen.be/tva/route_planner.aspx?id=188138. Meteen zie je een kaart van de Vlaamse Ardennen met rechts daarvan een venster waarop je je persoonlijke opties kan aanvinken.

Na het invullen van je startplaats en het selecteren van je wandeltraject, kan je je nieuwe wandelroute opslaan en exporteren als GPX – formaat; ofwel kan je ze uitprinten om mee te nemen tijdens de wandeling. Voordeel van deze nieuwe online routeplanner is, dat je zelf kan kiezen waar je wil starten en hoe ver je wil wandelen, en je hebt telkens de mogelijkheid om een nieuwe wandelroute samen te stellen.

Enkele mooie zelfgemaakte foto’s van de Vlaamse Ardennen, kan je meteen bekijken via deze link: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1654880942188.88324.1542001675&type=3