Dat sommige drempels letterlijk en figuurlijk te hoog zijn voor mensen met een beperking of een beperkt budget voor toeristische uitstappen, dat weet zowat iedereen ondertussen. In Vlaams-Brabant beseffen ze dat als geen ander en daarom willen ze met het project ‘Iedereen Toerist’ die drempels wegwerken en tegelijkertijd een aanbod uitwerken dat voor iedereen dan ook weer toegankelijk is.

Je kan er een elektrische fiets, een duofiets of een andere twee- of meerwieler huren voor een dag om dan de mooiste toegankelijke wegen in de prachtige Getevallei te ontdekken. Als tip bieden ze de Stalen Ros Fietsroute aan. Deze route is 23,3 kilometer lang en start aan het Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw en volgt grotendeels de IJzerenwegroute. Aangezien de route bewegwijzerd is over het gehele traject heb je geen kaart nodig; en een aangepaste fiets kan je huren bij Provinciedomein Het Vinne.

Je kan er een keuze maken uit elektrische fietsen, rolstoelfietsen, duofietsen, driewielers, tandems en lage opstapfietsen; en wanneer je je data weet kan je de gekozen fiets op voorhand reserveren. Voor diegenen die denken dat de paadjes van het Provinciedomein een te grote hindernis zijn, en toch willen genieten van de natuur van Het Vinne, is er als alternatief een ‘alle terrein rolstoel’ die je helemaal gratis kan huren. Wees gerust deze gemotoriseerde rolstoel kan alle terreinen aan.

Nuttige info:

Provinciedomein Het Vinne

Ossenwegstraat 70
3440 Zoutleeuw

+32 (0) 11 78 18 19

provinciedomein.zoutleeuw@vlaamsbrabant.be

vlaamsbrabant.be/zoutleeuw

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant