… wandelt men rustig doorheen de Westhoek. Je hebt het al geraden denk ik, op deze pagina wordt een wandelroute besproken welke start aan de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren, waarbij zowel wandelen als het genieten van een lekkere Westvleteren trappist de hoofdingrediënten zijn voor een geslaagde uitstap.

Deze Sint-Sixtuswandelroute neemt je mee voor een afstand van 7,1 kilometer doorheen de Westhoek en laat je onderweg het lichtglooiend landbouwgebied ontdekken. Een gebied dat sinds jarenlang deel uitmaakt van de hoppestreek rondom Poperinge.

Aangezien je wandelt over kerkwegels, graspaden, landelijke wegen en ook door bossen, hopvelden, akkers en weiden, zorgt ervoor dat deze wandeling bijzonder veilig is, waardoor de kinderen ook kunnen deelnemen met uitzondering tot het proeven van het lekkere gerstenat.

Geïnteresseerd in het leven als monnik binnen de abdij, het brouwen van het bier of de geschiedenis van de abdij van Westvleteren, neem dan eens een kijkje op hun website via deze link:  http://www.sintsixtus.be/.

Deze wandelroute is eveneens te koop bij de diensten voor toerisme, bij Westtoer en ook op http://www.toerismewesthoek.be/