Al jaren lang profileert Parijs zich als de lichtstad bij uitstek, maar vanaf volgende week zou daar wel eens verandering kunnen in komen, want van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 januari wordt de stad Gent omgetoverd tot lichtstad, mede dankzij het lichtfestival.

P1000996Starten voor deze unieke wandeling die je op de Korenmarkt in de Sint-Niklaaskerk, daarin bevindt zich het Meeting Point, dit is de plaats waar je terecht kan voor een plannetje en informatie over de twintigtal verschillende kunstenaars en hun lichtkunstwerken, die zowel binnen als buiten op verschillende unieke locaties te zien zullen zijn.

Vanaf 18.00 uur tot middernacht kan je starten voor dit uniek schouwspel dat een totale afstand heeft van 5 kilometer en langsheen het parcours is er voldoende tijd voorzien voor een hapje of een drankje. Deze wandeling is volledig gratis, maar voor wie wil zijn er ook begeleidende lichtwandelingen tegen betaling voorzien, welke je dan kan boeken via één van de verschillende gidsorganisaties (VIZIT, Gandante, Gidsenbond, Ghent Authentic).

Er wordt tijdens die periode een shuttledienst voorzien (bus, boot, fiets) tussen het Stam, het Gentse Stadsmuseum en het parcours van het lichtfestival, zodat je in combinatie met de stadswandeling ook een bezoek aan de tentoonstelling “Belichte stad, dag en nacht in Gent” kan doen.

Wil je alles nog eens gedetailleerd bekijken of heb je nog andere vragen of plannen, neem dan eens een kijkje op de webpagina van de stad Gent via de nu volgende link:  http://www.visitgent.be/