Onze woonst ligt in een van oorsprong keltisch gebied: het regionale natuurpark van de Morvan, op zo’n 600 kilometer van Gent.
La Marquise maakt deel uit van Chateau Chinon, de hoofdstad van de Morvan waar president Mitterrand ooit nog burgemeester was.
Dit pittoresk stadje heeft een keur aan gezellige winkeltjes, bars, boetiekjes en verfijnde restaurants. Het centrum ligt zelfs op wandelafstand (2 kilometer) van bij ons. Wist U trouwens dat Morvan in het keltisch “zwarte berg” betekent?

De streek voorziet in tal van sport- en ontspanningsmogelijkheden. Je kan hier in de gezonde lucht wandelen (1000 km wandelroutes) en mountainbiken in de uitgestrekte bossen (9 bewegwijzerde VTT routes in de onmiddellijke omgeving van Chateau Chinon). Er is waterrecreatie in en om de meren; zeilen, waterski, jetski, zwemmen en kayak, Lac des Settons biedt zelfs vismogelijkheid. Motorrijden in de wijde regio; de Morvan is gekend voor zijn tourroutes met adembenemende zichten en uitdagend bochtenwerk. Chateau Chinon ligt op circa 70 kilometer van het formule 1 race circuit van Magny-Cours.Zelfs in de winter kan men hier terecht en kan je zelfs langlaufen op de Haut Foulin (900 meter) of de Mont Beuvray.

Verder biedt de Morvan een skala van mogelijkheden om op verkenning te trekken. De vele kastelen in de buurt, de archeologische site Bibracte op de Mont Beuvray (Vercingetorix de Galliër werd er zo’n slordige 2000 jaar geleden uitgeroepen tot leider van de Gallische coalitie).Vézelay met zijn adembenemende basiliek, de stad Autun met zijn gallo-romeinse en middeleeuwse sites. En we zwijgen dan nog over de talrijke kleine dorpjes en pittoreske stadjes in de onmiddellijke buurt…

Culinair zit je hier zeker goed: je bent hier immers in Bourgondië! De verschillende stadjes en dorpspleintjes bieden voor elk wat wils: genieten van een mooie wijn, lekker tafelen met twee of genieten van een uitgebreide gastronomie, alles kan.

Kijk gerust eens voor verdere informatie op onze linkspagina. We hebben reeds een nuttige selectie uitgezocht voor jou. Nieuw is onze blogspot: http://la-marquise-morvan.blogspot.be/, waar je naast onze gazet het laatste nieuws kan lezen!

En dan die rust, de natuur, de uitzichten die steeds weer afwisselen tussen bossen en weiland. De minst vervuilde lucht van Europa.

Zie je het volledig zitten om net zoals vele anderen voor jou, eens lekker te genieten in Frankrijk, in de Morvan? Klik dan op deze link en je komt meteen op de website van Frank en Veerle: http://www.la-marquise.eu/