Dinsdag 19 juni 2018 — Van 20 juni tot 11 november wordt de Panquinkazerne in Tervuren omgetoverd tot een vredessite. De klaprozeninstallatie ‘Maaiveld’ herdenkt er het einde van de Eerste Wereldoorlog. Op 20 juni om 18.45 uur wordt ‘Maaiveld’ officieel geopend.

Het hoefijzerplein van de Panquinkazerne in Tervuren werd omgevormd tot een graanveld, bezaaid met klaprozen als symbool voor het leed en de hoop uit de Eerste Wereldoorlog. De bezoeker kan via een 100 meter lange loopgraaf van gestapelde boomstammen wandelen en krijgt op het einde een kijk op de ruïne van het voormalige hertogelijk paleis en de vijvers in het park.‘Maaiveld is een adembenemende installatie waarbij bezoekers de site niet enkel op een unieke manier kunnen ontdekken, maar waar ze ook een boodschap van vrede en hoop kunnen posten’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.


Op 20 juni om 18 uur brengen Scala & Kolacny Brothers in deze setting een uniek optreden ter nagedachtenis van de vele slachtoffers van de Groote Oorlog.


Om 18.45 uur openen gedeputeerde Monique Swinnen, Jan Spooren, burgemeester van Tervuren en Mario Van Rossum, schepen van Toerisme van Tervuren, de klaprozeninstallatie ‘Maaiveld’.

 

Adres: Panquinkazerne in Tervuren. Ingang via de Kasteelstraat (vlakbij de kerk van Tervuren.


  • Parkeren:  Indien je met de wagen komt, kan je best parkeren op één van de volgende plaatsen:
    • Ondergrondse parking ‘Indigo Park – Parking Markt’, Markt 7, 3080 Tervuren
    • Aan het Koloniënpaleis (5’ stappen van de Panquinsite)

Bron: Persbericht Toerisme Vlaams-Brabant juni 2018

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Kirsten Cels.

Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © Toerisme Vlaams-Brabant.