De koude winterdagen hebben we volop achter ons gelaten en terwijl de zon dagelijks haar best doet om onze aarde op te warmen, wordt het stilaan tijd voor jong en oud om het stalen ros volledig in orde te zetten, zodanig dat er in het weekend volop gefietst kan worden.

Ditmaal neem ik jullie mee naar de Groene Gordel, waar er vrij recent een kindvriendelijke fietstocht met een totale afstand van 15,8 kilometer uitgestippeld werd. Ideaal dus voor gezinnen die de kinderen het plezier van het fietsen willen bijbrengen, maar eveneens zeer geschikt voor de mensen op “rijpere” leeftijd die nog volop kunnen genieten van het fietsen en vooral om onderweg eens halt te houden voor een lekkere koffie met een heerlijke wafel of pannenkoek.

Starten kan je aan Het Leireken in Steenhuffel, in dit café kan je fietsen huren of kunnen de kinderen voor of na de fietstocht ravotten in de speeltuin. Vrij vlug na je start kom je voorbij het kasteel Diepensteyn met de stoeterij waar Brouwerij Palm de fiere Brabantse  trekpaarden kweekt en met een beetje geluk lopen de paarden in de wei.

Wat verder op dit fietsnetwerk van de Brabantse Kouters kom je in Rossem, een landelijk gehucht van Meisse, om vandaar verder te fietsen naar Peizegem, terwijl je onderweg de Lange Veldmolen en de Koutermolen ziet staan. Het laatste stuk van deze fietstocht gaat over een autovrije oude spoorwegbedding die je na vier kilometer terug naar Het Leireken brengt.

Deze fietstocht is bewegwijzerd met fietsknooppunten en hier vind je de juiste volgorde van de te volgen weg terug: 61 – 69 – 58 – 21 en terug naar 61.

Wil je meer te weten komen over Het Leireken, klik dan even door op deze link:  http://www.leireken.be/.
Andere fietsroutes in de Groene Gordel vind je terug via deze link:  https://www.langsvlaamsewegen.be/vlaams-brabant/groene-gordel/fietsroutes-in-de-groene-gordel/