Heel veel kindvriendelijke fietstochten zijn er (nog) niet, en hopelijk komt daar ooit eens verandering in. Maar wanneer ik er eentje ontdek in een of ander tijdschrift, dan vind ik het heel belangrijk om de route dan ook te publiceren op mijn website, zodanig dat ze voor iedereen bekendbaar wordt gemaakt. Gelukkig zijn er nog steden zoals Waregem die ook aan onze kinderen denken, en speciaal voor die categorie van fietsers heeft de stad een fietstocht samengesteld op kindermaat.

Starten doe je op de parking aan het station van Waregem in de Boulezlaan, waar je na een 24-tal kilometer opnieuw verwacht wordt. Aan de hand van opeenvolgende fietsknooppunten fiets je door Nieuwenhove, Vichte, Anzegem, Deerlijk en zo weer terug naar het station van Waregem. Dit zijn de knooppunten die je voor de wielen krijgt: 90 – 91 – 92 – 81 – 94 – 83 – 65 – 64 – 63 – 82 – 62  en weer naar knooppunt 90 tot je op de parking aangekomen bent.

Na de fietstocht kan je heerlijk ontspannen in zwembad De Treffer, waar de kleinsten kunnen genieten in een peuterbad; voor de grotere kinderen zijn er twee glijbanen, een duikkuil en een waterkreek. Hou je het liever droog, dan is er ook nog het Stadspark Baron Casier, waar het leuk vertoeven is op de leuke wandelpaden en in de speeltuin.

Andere bezienswaardigheden langsheen je route zijn:

  • de beschermde hoeve “Goed te Nieuwenhove”
  • domein Beukenhof
  • Kinderboerderij Bokkeslot in de Tapuitstraat 57 te Deerlijk
  • in museum René De Clercq kunnen de kinderen regelmatig terecht voor verteltheater

Tips voor de volwassenen die hun kinderen begeleiden:

  • tussen knooppunt 92 en 81 vind je restaurant De Geestige Steen / Hotel De Peracker, een etablissement waar de steengrill centraal staat
  • brouwerij Verhaeghe waar je kan genieten van een Vichtenaar of een Duchesse de Bourgogne

Meer info kan je bekomen via de onderstaande link:

http://www.waregem.be/vrije-tijd/toerisme

http://www.anzegem.be

http://www.deerlijk.be

http://www.westvlaamsescheldestreek.be