Een doe- en belevingstocht voor kinderen en gezinnen, geïnspireerd door het jeugdboek van Johan Ballegeer. Onderweg ontdekken de kinderen het verhaal van Marie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zo komen ze heel wat te weten over de Groote Oorlog en de interessante oorlogsrelicten in Alveringem en Oeren. Door het uitvoeren van een aantal leuke opdrachten helpen ze bovendien Marie in haar zoektocht naar haar broer, die als soldaat meevecht in de oorlog.

Er is een rugzakje voorzien met alle benodigdheden. Deze rugzakjes zijn te verkrijgen bij de Dienst Toerisme en Cultuur van Alveringem aan 5 € : stuk. Met een Westhoekvoordeelpasje en voor scholen komt het aan 4 € / stuk.

Algemene informatie:

Duur: 2.30 uur

Leeftijd: 8 tot 12 jaar

Lengte: 5 kilometer

 

Praktische informatie:

Afspraak: domein Hof van Wyckhuize, Sint-Rijkersstraat 19, 8690 Alveringem

Deze wandeling is het ganse jaar toegankelijk

Tip:

Dit kidspad, alsook het kidspad “Op zoek naar de ring van Gijverinkhove” zijn geschikt voor gezinnen en scholen. Het kidspad kan ook gewandeld worden onder begeleiding van een gids. Gidsbegeleiding: 75 €. Max. 25 personen.

Deze pagina kwam tot stand dankzij de vriendelijke toestemming van de Dienst Toerisme, Cultuur en Informatie met dank aan Mevrouw Karien Becuwe.