Deze unieke tocht van 90 kilometer laat je meermaals onderweg genieten van de verschillende kerststallen, welke elk op hun beurt een eigen verhaal vertellen. Starten doe je in Brasschaat op het plein voor de bibliotheek en van daar uit vertrekt je tocht langsheen verschillende kerststallen. Je dient er wel rekening mee te houden dat de ene kerststal al wat langer te bezichtigen is dan de andere. Maar alle info omtrent de kerststallen, hun openingsuren, hun standplaats en hoe lang ze nog te bezichtigen zijn vind je in de gratis beschrijving, welke je hier kan downloaden.

Twaalf kerststallen zal je onderweg kunnen bewonderen, waarvan er drie in Brasschaat staan; twee in Kalmthout; twee in Wuustwezel; één in Brecht; één in Malle en drie in Oud-Turnhout. Af en toe kan je zelfs even een kijkje nemen in de kerk, die meestal in de onmiddellijke omgeving van zulk een kerststal te vinden is.

Het is ten zeerste aanbevolen om op de pagina van deze autoroute op Reisroutes.be door te klikken naar de grote kaart, waarop je kan  inzoomen om duidelijk de straten te zien die je onderweg moet volgen. Deze gedetailleerde kaarten kan je dan ook uitprinten door te kiezen voor ‘afdrukvoorbeeld’ in je browsermenu en dan te printen. Zelfs een overzichtskaart van deze route vind je achteraan dit dossier.

Wanneer je gebruik maakt van een GPS kan je de GPX-bestanden en ITN-bestanden (TomTom) voor je GPS downloaden op Reisroutes.be.