p1060452Het gerucht gaat dat de Kerstman eigenlijk uit Valkenburg aan de Geul komt… Want naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg weer in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland.

Van 18 november t/m 8 januari wordt het Zuid-Limburgse geulstadje Valkenburg omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Vorig jaar stond Valkenburg in de CNN Top 10 World Christmas Destinations. Valkenburg is gehuld in betoverend mooie sferen met overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is van alles te beleven.

Ondergronds, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, kun je de unieke kerstmarkt bezoeken. Vergeet ook Santa’s Gift Factory en het winters Sprookjesbos. Of ontdek Mergelrijk, waar informatieve verhalen over mergel en grotten worden getoond in een intieme kerstsfeer. Met prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets. Zorg er wel voor dat je op tijd weer boven de grond bent voor de sprookjesachtige Christmas Parade van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums. Struin zeker even door Santa’s Village met Europa’s grootste zingende kerstboom. Trek gekregen? De culinaire wandeling Route d’Amuse brengt je langs de beste restaurants van Valkenburg.

Geen wonder dat Valkenburg dé kerststad van Nederland is!

Bron: VVV Zuid-Limburg

Met dank aan de dienst Toerisme Zuid-Limburg