Ingrediënten voor 4 personen :
4 moten kabeljauw of andere vis (deed het zelfs al met zalm, maar
gewoonlijk gebruik ik witte vis)
6-tal wortelen
3 preien
boter, peper/zout, suiker
citroensap
doosje room
2 eierdooiers
geraspte gratinkaas (rode zak van vache bleu, 3-kazenmengeling)
2 bakjes tuinkers, geknipt
Bereiding :
- Wortelen in dunne reepjes snijden
- prei halveren en in dunne ringen snijden en samen stoven en goed kruiden met snuifje suiker, peper en zout
- Mengsel laten afkoelen en laten uitlekken
- Vis droogdeppen en inwrijven met peper en zout en citroensap
- Beboter een ovenschaal en schik de vis hierin
- Klop de slagroom lobbig en schep er de dooiers, geraspte kaas, tuinkers en het afgekoelde groentenmengsel door.
- Alles over de vis scheppen en 25 minuten op 200 graden in de oven
- Serveer met puree