Een nachtje in een kartonnen tent. Een magisch heksenspeelplekje in het bos. En sprookjesachtige avonturen à la ‘Alice in Wonderland’… Je volgende vakantie wordt er een om nooit te vergeten dankzij de bucketlist ‘Zomervakantie 2018, 15 dingen om te doen in de Kempen’. Spannende en vooral plezante aanraders voor kinderen die niet bang zijn om zich vuil te maken. Of jongeren en volwassenen die zich eens helemaal willen uitleven. Kom herinneringen maken in de Kempen!

Het schooljaar zit er weeral op. De vakantie lonkt. Nog meer dan anders staan de Kempen synoniem voor avontuurlijke ontdekkingen voor klein en groot. De bucketlist ‘Zomervakantie 2018, 15 dingen om te doen in de Kempen!’ bundelt de absolute aanraders.

Vakantie vol actie en fun

Sluipen door echte loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. De coolste graffitimuren ontdekken. Picknicken tussen de koeien. Of in ware ninja-stijl door de lucht zweven in een trampolinepark. In de Kempen wordt je zomer net dat tikkeltje spannender … De activiteiten vinden plaats op het platteland, in de stad, op het water of in de bossen.

Jan De Haes, gedeputeerde voor Toerisme: “Waarom het vliegtuig nemen als je dicht bij huis een buitengewone vakantie kunt beleven? Dat bewijzen we met deze bucketlist. In de Kempen mogen kinderen volop spelen, ontdekken, proeven, voelen én zich vuil maken. En datzelfde geldt uiteraard ook voor volwassenen. De 15 aanraders op de bucketlist garanderen een vakantie vol actie en fun. Om een voor een af te vinken!”

Herinneringen voor het leven

De bucketlist ‘Zomervakantie 2018’ vormt een prima aanvulling op de bucketlist ’25 dingen die je moet doen in de Kempen voor je twaalfde’. Een reeks bijzondere belevenissen om samen met vriendjes, broers en zussen en (groot)ouders uit te proberen.

Daarbij horen natuurlijk ook toffe logeerformules. Zoals slapen in een recycleerbare kartonnen tent. Gezellig met de hele familie in een shelter tussen de bomen. Of wakker worden midden in een kalverhut.

Bie De Busser, regiomanager Kempen: “Met deze bucketlist willen we gezinnen onvergetelijke ervaringen aanreiken. Speciale momenten om nu te delen én over vijftig jaar met veel plezier op terug te blikken. Genre weet-je-nog-toen-we-die-zomer-in-de-Kempen-gingen-kamperen? We nodigen iedereen uit om herinneringen te komen maken in de Kempen.”


PRAKTISCHE INFO


Meer info:
Bestel je ‘bucketlist zomervakantie 2018’ op
www.kempen.be of haal je exemplaar bij een toeristisch infokantoor in de Kempen.

Surf naar www.kempen.be of abonneer je op de nieuwsbrief voor extra aanraders en acties.

Bron: persbericht Provincie Antwerpen juni 2016

Met dank aan de dienst Toerisme Provincie Antwerpen en in het bijzonder aan Mevrouw Mariel Rosier.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Toerisme Provincie Antwerpen