Tienen is een stad in de provincie Vlaams-Brabant en oude sporen duiden aan dat dit gebied reeds bewoond was in de Romeinse periode. Deze fietstocht met een afstand van 35,1 kilometer neemt je mee in het spoor van de Romeinen, want in het museum Het Toreke aan de Grote Markt (knooppunt 24) laat je ontdekken hoe de Gallo-Romeinen tweeduizend jaar geleden leefden.

Daarna gaat de fietstocht verder over oude Romeinse wegen richting Landen en langs authentieke tumuli, wat grafheuvels zijn waarin de doden een laatste rustplaats kregen in de Oudheid.

Daarna kan je ook nog genieten van de Onze-Lieve-Vrouw ten Poelkerk van Tienen, de Onze- Lieve-Vrouw ten Steenkapel in Grimde, een stadswijk rond de Suikerraffinaderij van Tienen en het stadje Landen, dat in het uiterste zuidoosten van de provincie gelegen is, tegen de grens met Limburg en Luik.

De knooppunten die je moet volgen tijdens deze fietstocht zijn: 24 – 64 – 62 – 60 – 56 – 55 – 52 – 53 – 82 – 57 – 63 – 62 – 64 en terug naar je vertrekpunt 24.