rupelmondeGerard De Kremer, die later bekend zou worden als Mercator, werd geboren op 5 maart 1512 in Rupelmonde en stierf in Duisburg op 2 december 1594. Gedurende zijn leven was hij cartograaf, instrumentmaker en graveur en de meesten onder jullie zullen hem zeker in verband brengen met de atlas van de wereld, alsook de atlas van het heelal. Op het kerkplein van Rupelmonde staat een standbeeld ter zijner nagedachtenis, en in Sint-Niklaas is er een heus Mercatormuseum, met als blikvanger een bijzondere aard- en hemelbol.

Geocache Mercator is een spannend zoekspel met je met een hand-gps de verborgen stad aan de hand van de juiste coördinaten laat vinden. Tijdens je zoektocht passeer je langsheen de mooiste plekken van de stad Sint-Niklaas.

Indien je ervaring hebt met geocaching, dan kan je via www.geocaching.com de Geocache Meractor downloaden. Natuurlijk kan je bij Toerisme Waasland steeds terecht voor meer informatie. Ook andere wandelingen rond art deco, textiel en literatuur zijn hier beschikbaar.

Nuttige tip:

Sint-Niklaas is naast de ballonhoofdstad van België tevens ook de thuisstad van de Sint. Je vind er de grootste markt van ons land; en andere trekpleisters die vaak bezocht worden zijn De Salons, waar een unieke kunstcollectie werd ondergebracht; het Mercatormuseum en SteM, een museum vol verhalen van de prehistorie tot op heden. Natuurlijk mag een uitstap naar het strand van Recreatiepark De Ster zeker niet op je lijst ontbreken

Met dank aan de dienst Toerisme Waasland.