Voetballer Tom Verdegem nam een tijd terug een belangrijke beslissing in zijn leven en koos meteen voor een andere passie, het koken. Deze passie deelt hij met een sterk team dat naast zijn vrouw Ann, versterkt wordt door de dochters Dotja en Camy.

Samen runnen ze het eigentijds en modern restaurant – brasserie met een heel lekkere en vernieuwde keuken, Quarante cinq, gelegen in de Kapellestraat 88 te Evergem.

Binnenkomen in deze zaak geeft je meteen een warm thuis-gevoel en het gezellige interieur staat alvast garant voor gezellige momenten onder vrienden en familie, terwijl je culinair verwend wordt door de heerlijke gerechten die Tom op de borden serveert.

Daarnaast beschikt de zaak ook nog over een gezellige zithoek, waar je vrijblijvend kan genieten van een drankje en wat hapjes; of gewoon om na de maaltijd gezellig met je tafelgasten nog wat na te praten.

Het lounge buitenterras met zicht op een prachtige tuin, laat je heerlijk genieten van exclusieve dranken met oesters en tapas; een homemade gin-tonic of een lekker glas wijn. Alles vind je terug op de vernieuwde terraskaart.In de namiddag, vanaf 14.30 tot 18.00 uur, serveert men hier koffie of thee met tal van artisanaal gemaakte desserts.

Vanaf 11.30 uur ben je hier van harte welkom, om dan aansluitend te genieten van een dagverse lunch of een gerecht à la carte. De lunch (16 €) bestaat uit twee gangen met keuze en koffie en weet iedereen te verrassen. Helemaal geliefd is het maandmenu waarbij je voor 35 € kiest uit 5 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 5 desserts.

Zin om langer te blijven en de streek te verkennen, want Evergem ligt slechts op een boogscheut van de Artveldestad Gent? Quarante cinq heeft boven het restaurant een hotel voorzien, dat bestaat uit vier kamers en een suite die stuk voor stuk knus en gezellig zijn ingericht.

Parkeren kan gratis in de onmiddellijke omgeving en een bushalte is voorzien op wandelafstand. Kortom alle ingrediënten zijn hier aanwezig om van je verblijf een (h)eerlijke belevenis te maken.