tpa

tpa2

Een stukje Antwerpen waar de natuur het voor het zeggen heeft? Toch wel!

De Hobokense Polder vormt een ongerepte en rustgevende oase, vlak bij de stad.

Het decor voor de Hobokense Polderwandeling, de kersverse wandeling van het jaar.

5000 wandelaars brachten hun stem uit in de wedstrijd van de provincie Antwerpen.

In het voorjaar publiceerde Toerisme Provincie Antwerpen een shortlist met vijf aantrekkelijke wandelingen. De voorbije maanden stemden 5000 wandelaars voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be.

De Hobokense Polderwandeling in Antwerpen haalde het, voor de kandidaten uit Arendonk, Dessel, Hoogstraten en Laakdal.

Initiatiefnemer Natuurpunt vzw ontvangt 1000 euro. Toerisme Provincie Antwerpen zet het winnende traject een jaar lang in de kijker.

100% natuur

Tijdens de Hobokense Polderwandeling knipper je af en toe met de ogen. Ja, dit is Antwerpen! In een Scheldebocht vlak bij de stad vind je een heerlijke brok groen.

Natuurpunt laat er de natuur zo veel mogelijk haar gang gaan. Dat resulteert in een gevarieerd landschap – van grasland over moeras tot bos – en maar liefst 500 verschillende planten. Een vlonderpad helpt je om natte stroken te overbruggen. Kikkers en salamanders stoeien in het water. Een reiger staat roerloos tussen het riet. De grazende gallowayrunderen maken het plaatje compleet.

Kortom, een plek waar je spontaan tot rust komt. 

Onbekende parel

De Hobokense Polderwandeling verwent natuurfans. Bij de kijkwanden aan de plassen spot je zeldzame vogels. Ook voor kinderen wordt dit een tof uitje. Daarvoor zorgt een rugzakje met attributen (zoals schepnetje, vergrootglas en determinatietabel) en opdrachten. Ten slotte nog een tip voor romantische zielen: bij zonsondergang oogt alles nóg mooier…

Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “Een primeur in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. Voor het eerst wint een traject in de stad. Ik ben ervan overtuigd dat deze Hobokense Polderwandeling zelfs heel wat rasechte Sinjoren zal verrassen. Het is fijn dat we via de wedstrijd dergelijke onbekende parels aan heel Vlaanderen kunnen tonen.”

PRAKTISCHE INFO:

Je downloadt de fiche van de Hobokense Polderwandeling op www.visitantwerpen.be.

De wandeling start aan de Schroeilaan, 2660 Hoboken-Antwerpen, bij het infobord in de buurt van station Hoboken-Polder.

Onderweg volg je de witte wegwijzers met het logo van A.S. Adventure. 

De Hobokense Polderwandeling is 7,5 kilometer lang. Je kunt ze op diverse plaatsen inkorten. 

Opgelet: deze wandeling is volledig onverhard. In een natte periode liggen sommige stroken er drassig bij. Trek waterdichte wandelschoenen of laarzen aan.

Honden aan de leiband zijn welkom. 

Bij Taverne De Schorren, Graspolderlaan 32 in Hoboken ontleen je gratis een rugzakje met leuke en leerrijke natuuropdrachten voor kinderen.

Bron: Persbericht dienst Toerisme Antwerpen. Met dank aan Mevrouw Mariel Rosier, van wie ik de toestemming kreeg om deze pagina te publiceren op mijn website.

Foto’s: © Toerisme Provincie Antwerpen