Gök Palace
De familie Gök is goed op weg om een waar imperium op te bouwen. Na het restaurant Gök aan het Sluizeken opende ze enkele jaren geleden Gök 2 in de Sleepstraat en zowat zes maanden geleden kwam daar nog eens Gök Palace bij. De naam doet vermoeden dat dit het meest chique van de drie restaurants moet zijn.

Wanneer we binnenkomen hebben we het gevoel dat we een Turks paleis betreden. Daarvoor zorgen imposante luchters, het stijlvolle stoffen behang en de schilderijen van sultans omringd door haremvrouwen in hun serail. Daarboven prijkt telkens een nazar, de blauwe glasbedel met het oog dat het kwade op afstand moet houden. Op de achtergrond weerklinkt geen platte Turkse pop, maar aangename, instrumentale, oriëntaalse muziek.

Ciftlik met kipHet is een rustige zondagavond en de ober laat ons zelf een tafeltje uitkiezen. De kaart, compleet met foto’s van alle gerechten, is heel uitgebreid. Tal van mezze, een hele resem Turkse pizza’s, allerlei grillades van lam, kip – en minder klassiek kalfsbiefstukje – een aantal gerechten met scampi en vis en een ruim assortiment stoofpotjes.

Terwijl we dat alles bestuderen brengt de ober een mandje Turks brood en een bordje met feta, pepers en bolletjes tomatenpuree met ajuin van het huis. Bij elk gerecht wordt een slaatje opgediend.We zijn meer dan voldaan.

Alleen al voor die kleine attenties zou je Turks gaan eten. Ook dit kan jou verhaal zijn indien je opteert voor een gezellige avond onder vrienden en familie om dan samen op ontdekkingstocht te gaan door de Turkse keuken. Wedden dat je beslist terugkeert? Neem alvast een virtueel bezoek aan ons restaurant en de vele gerechten die we jullie voorschotelen.