Welk kind droomt er nooit eens van om, al was het maar voor één dag, boer of boerin te kunnen zijn op een boerderij. Dat ze dat in Vlaanderen goed hebben begrepen, bewijzen de vele kinderboerderijen die in de loop der jaren als paddestoelen uit de grond gerezen zijn.

Eén van die kinderboerderijen die in de kijker lopen, is kinderboerderij “De Zeven Torentjes”, gelegen aan de Canadaring 41 te Brugge. Hier kan je van zonsopgang tot zonsondergang individueel of in groep terecht om je te verdiepen in het boerderijwerk, zoals stallen uitmesten; verder staat er broodbakken op het programma voor kleuters + alle graden van de basisschool.

Telkens zijn er ook rondgangen voorzien op de boerderij, waarbij de kinderen als het ware tussen de dieren stappen om ze te aaien, te observeren, of om ze naar de wei te begeleiden. Ondertussen leren ze al doende ook heel wat bij over het verzorgen en voederen van de dieren en wat de voorwaarden zijn om dieren te kunnen houden op je boerderij.

Nadien gaat het verder richting moestuin, waar de kinderen oog in oog komen te staan met de verschillende groenten die er geteelt worden, zowel bovengronds als ondergronds en tot slot wandelen ze te midden van de fruitbomen, waar af en toe wel eens een appel mag geplukt worden om op te eten.

Tot slot wou ik nog vermelden dat er een boerderijspel is, dat gespeeld wordt door verschillende groepen die het tegen elkaar opnemen en elke maand opnieuw is er een nieuw maandthema waarrond gewerkt wordt.
Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om uw kleine (b)engel een onvergetelijke uitstap te bezorgen.