Het Loonderhof, een voormalige hoeve van 200 jaar oud, werd in 1992 gerestaureerd tot hoevehotel en later tot gezellige B&B met respect voor het authentieke karakter. Je komt binnen in een statig herenhuis waar Jos of Ingrid je vriendelijk ontvangen en je goede tips krijgt over uitstapjes in de omgeving. De 4 gastenkamers hebben alle badkamer, TV en zithoekje.

Je kunt rustig genieten van een drankje op de knusse binnenkoer. Ook in de grote ecologische tuin zijn mooie zithoekjes om te genieten van zon of schaduw. In het salon en ruime eetplaats staan fruit, koffie en thee ter beschikking en krijg je een heerlijk en gevarieerd ontbijt met streekproducten. Of je kan ´s avonds aanschuiven voor een huisbereide maaltijd met biologische ingrediënten. De fiets kan letterlijk op stal en de auto staat gratis.

Je bent hier op wandelafstand van het charmante stadje Borgloon met een mooi uitzicht op de omgeving. Van hieruit volg je een strooplekkertje door de straatjes en steegjes en langs de stroopfabriek voor een lekker wafeltje. Maar op 5 minuten wandel je evenzeer tussen de boomgaarden naar Grootloon en het doorkijkkerkje of de abdij van Colen…Ook andere wandelingen van Natuurpunt liggen hier ter beschikking: naar Mettekoven, Kuttekoven of Zammelen…

De gastvrouw heeft ook fietsroutes uitgestippeld naar Tongeren of Sint-Truiden en langs de vele kastelen… Benieuwd wat het Loonderhof nog meer voor jullie in petto heeft? Neem dan vlug een kijkje op hun officiële website.