Benodigdheden voor 4  personen (als voorgerecht of aperitiefhapje):

7 eieren

50 gr geraspte (Emmental?) kaas

25 gr boter op kamertemperatuur

½ citroen of citroensap uit een flesje

1 ajuintje

50 gepelde garnalen

peterselie

peper & zout

tomaat, augurk, sla als versiering

Bereiding:

6 hardgekookte eieren (= 10 min. koken, onder koud water, pellen)

Snij de eieren in de lengte in 2.

Haal de dooier eruit, maar let erop het wit niet te schenden!!

Mix de boter.

Voeg de geraspte kaas toe, de (hardgekookte) dooiers, de (rauwe) dooier van het zevende ei, het citroensap, de garnalen en het fijngesneden ajuintje.

Goed mixen.

Het eiwit van het zevende ei, stijf kloppen en bij de rest voegen.

Kruid naar smaak met peper en zout.

Vul de ½ eieren met dit mengsel.

Versier de schotel/de bordjes met sla, tomaat, augurk en enkele garnaaltjes

Smakelijk !