Deze met witte bordjes met rode letters bewegwijzerde fietsroute neemt je mee om het polderlandschap ten zuiden van de kuststad Blankenberge te verkennen. Starten doe je aan het station van Blankenberge op het Koning Leopold III – plein en kom je met de trein dan kan je gerust je stalen ros meenemen, zonet kan je een fiets huren bij Rijwielen Henk Lievens, Kerkstraat 124 voor de prijs van 7,50 € voor een namiddag of 10 € voor een ganse dag.

Eénmaal je de stad verlaten hebt fiets je doorheen de natuur, dat je vooral zal aanspreken omwille van zijn landschappelijke gaafheid en zijn rust. Wat je zeker zal bijblijven zijn de vogelweidegebieden van de Uitkerkse Polders en de Meetkerkse Moere, maar evenzeer weten de polderdorpjes Houtave en Nieuwmunster menig fietser te bekoren.

Indien je meer info wenst te bekomen over deze Genteleroute, dan kan je voor 2 € een brochure kopen bij de toeristische dienst Blankenberge, welke gehuisvest is op het Koning Leopold III – plein, waar je startplaats is. Kijk ook voor meer info op hun website: www.blankenberge.be .

De hongerigen spijzen en de dorstigen laven zijn twee werken van barmhartigheid. Daarom wil ik jullie de volgende informatie niet onthouden:

  • Het Mortierken, Dorpweg 88, Meerkerke. Bistro tegenover de kerk voorzien van een groot terras en speeltuintje. Meer info: www.mortierken.be
  • Herberg Drie Koningen, Kerkhofstraat 17, Houtave. Typisch bruine kroeg die populair is bij wielertoeristen. Meer info: www.herbergdriekoningen.com
  • Vagevuurhoeve, Vagevuurstraat 18, Zuienkerke. Meer info: www.vagevuurhoeve.be