Benodigdheden voor 4 personen:
- 600 gram zalmfilet
- 1 bos jonge wortelen
- 2 venkelknollen
- 2 courgettes
- 100 gram jonge spinazieblaadjes
- 1 rode ui
- 1 bosje waterkers
- bakboter
- olijfolie
- witte wijnazijn
Werkwijze:
- pel de ui en snij in fijne ringetjes, meng ze daarna door de spinazieblaadjes en maak aan met olijfolie en wijnazijn
- snij de courgette in plakjes, kruid met wat peper en zout en gril aan beide zijden met een beetje olijfolie; hou warm
- schil de wortelen en snij in staafjes; snij ook de venkel in fijne reepjes en bak ze samen beetgaar in boter en kruid met peper en zout
- kruid de zalmfilets; bak ze goudbruin en gaar aan beide zijden in hete boter
- verdeel de spinaziesalade over de borden, schik daarop de venkel-wortelreepjes en dek af met plakjes courgette; leg er de zalm bovenop en werk af met wat plukjes waterkers