Benodigdheden voor 4 personen:

  • 600 gram zalmfilet
  • 1 bos jonge wortelen
  • 2 venkelknollen
  • 2 courgettes
  • 100 gram jonge spinazieblaadjes
  • 1 rode ui
  • 1 bosje waterkers
  • bakboter
  • olijfolie
  • witte wijnazijn

Werkwijze:

  1. pel de ui en snij in fijne ringetjes, meng ze daarna door de spinazieblaadjes en maak aan met olijfolie en wijnazijn
  2. snij de courgette in plakjes, kruid met wat peper en zout en gril aan beide zijden met een beetje olijfolie; hou warm
  3. schil de wortelen en snij in staafjes; snij ook de venkel in fijne reepjes en bak ze samen beetgaar in boter en kruid met peper en zout
  4. kruid de zalmfilets; bak ze goudbruin en gaar aan beide zijden in hete boter
  5. verdeel de spinaziesalade over de borden, schik daarop de venkel-wortelreepjes en dek af met plakjes courgette; leg er de zalm bovenop en werk af met wat plukjes waterkers