Deze fietszoektocht loopt nog door tot en met 30 september 2018, maar daarna kan je er ook nog van genieten, weliswaar zonder nog een kans te maken om een prijs te winnen, maar gewoonweg om nog eens te genieten van deze mooie fietsroute, welke samengesteld is aan de hand van deze opeenvolgende fietsknooppunten: 9 – 7 – 61 – 6 – 10 – 12 – 18 – 73 – 47 – 66 – 46 – 55 – 54 – 51 – 53 – 29 – 64 – 25 – 23 – 22 – 16 – 28 – 15 – 13 en tot slot weer terug naar je startpunt, ter hoogte van knooppunt 9.

Aangezien je start in Zomergem-Beke, zou ik aanraden om net als ik je wagen te parkeren op het plein voor de kerk; en vandaar uit is het slechts een paar honderd meter om naar het vertrekpunt van deze mooie tocht doorheen het Meetjesland en een stukje van de Leiestreek te fietsen. Fietsen doe je zowel doorheen de mooie natuur, langs tal van waterlopen en rivieren; en af en toe passeer je doorheen een gezellige dorpskern waar je de mogelijkheid hebt om te stoppen aan een terrasje.

De totale afstand van deze fietszoektocht is ongeveer 40 kilometer, en je fietst grotendeels over verharde en veilige wegen. Ook al moet je hier en daar wel eens een gevaarlijke baan kruisen, toch is het een zeer veilige fietsroute, welke ook kan gefietst worden door gezinnen met kinderen en door mensen die hun tweede jeugd beleven.

Deelnemen is volledig gratis en per adres kan er een waardevolle prijs worden gewonnen. Wens je meer info betreffende de fietsroute en het reglement, dan kan je vooraf reeds een kijkje nemen op de website www.toerismemeetjesland.be. Je deelnemingsformulier moet je tegen uiterlijk 1 oktober deponeren in de brievenbus van de gemeentehuizen van Lovendegem, Waarschoot of Zomergem.

Enkele nuttige stopplaatsen:

Bron: Fietszoektocht VVV De Lieve, een editie van toerisme Meetjesland; VVV De Lieve en de nieuwe lijn.

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland; VVV De Lieve en de nieuwe lijn, een maandelijks kwalitatief informatieblad voor het Meetjesland.