Ben je een voetbalsupporter in hart en nieren en hou je daarenboven ook nog eens van fietsen, dan kan deze fietstocht wellicht de ideale oplossing zijn voor jou, om beide hobby’s te combineren. Deze fietstocht is in totaal 33 kilometer lang en brengt je langs de Cristal Arena, thuishaven van Racing Genk.

Daar kun je trouwens elke eerste zaterdag van de maand als individuele bezoeker een stadiontour meemaken; en in de fanshop, welke geopend is van dinsdag tot zaterdag, vind je tal van leuke gadgets en originele geschenken.

Nadien kan je wat bijpraten op het terras van het themacafé (Stadionplein 4, Genk – 089 / 848417 – gesloten op maandag). Andere hoogtepunten van deze fietstocht zijn
de groene mijnstreek, de Kattevennen en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Ook C-mine, de nieuwe toeristische attractie op de oude mijnsite van Winterslag, staan op het programma. Start en aankomst liggen in Genk en om alles in goede banen te leiden is de fietsroute samengesteld in een lusvorm door middel van deze opeenvolgende knooppunten:  30 – 535 – 565 – 41 – 40 – 39 – 512 – 508- 548 – 73 – 509 – 30.

Bron: HLNfietst!