Nederland is het fietsland bij uitstek en natuurlijk ook zeer geliefd bij de vele Vlamingen die dit land jaarlijks als hun favoriete vakantiebestemming kiezen voor een kort of lang verblijf. Daarom wil ik ook vandaag twee prachtige fietsroutes aan jullie voorstellen die garant staan voor eindeloos fietsplezier in Noord – Limburg.

Ik neem jullie mee naar de Maasduinen waar het heerlijk fietsen is, en voor een paar euro beschik je al over een fietsknooppuntenkaart waarmee je dan zelf je eigen route(s) kan samenstellen. Kenmerkend voor deze streek zijn onder meer het Nationaal Park De Maasduinen, de Maasoever en de vele gezellige dorpjes waar je doorheen fietst.

Voor alle info omtrent Noord-Limburg kan je terecht op www.liefdevoorlimburg.nl, op één van de ruim 80 i-punten, of je kan tenslotte ook nog de gratis app voor iPhone of Android downloaden.

Dankzij de vele veerverbindingen raak je makkelijk van de ene naar de andere oever van de Maas, en met de Maashopper heb je de mogelijkheid om je fietsroute(s) te overbruggen, terwijl je kan genieten van mooie uitzichten.

Route 1: Korte langs de Maas route (<-link naar de fietsroute):

Je start in het centrum van Arcen, neemt even verder de veerboot naar Broekhuizen om dan verder langs de Maasoever te fietsen tot wanneer je opnieuw een veerboot neemt tussen Lottum en Lomm. Deze kant van de Maas vergezelt je dan verder tot wanneer je opnieuw op het Raadhuisplein in Arcen aankomt.

Om deze tocht te fietsen volg je de volgende knooppunten: 70 – 56 – 91 – 92 – 93 en weer terug naar 70. Op de teller zullen er 7,5 kilometer staan.

 

Route 2: Hasselt route (<-link naar de fietsroute):

Opnieuw start je in het centrum van Arcen, om dan zuidwaarts langs de Maas te fietsen naar Velden, waar je de rivier verlaat om de bossen op te zoeken van de Schandelose Heide en de Leermarkse Heide, tot wanneer je terug aankomt in het centrum van Arcen, na 31 kilometer fietsplezier.

Ook deze fietstocht is samengesteld door middel van deze opeenvolgende fietsknooppunten: 93 – 92 – 84 – 96 – 95 – 94 – 63 – 55 – 70 en 93

Bezienswaardigheden onderweg:

  • Hertog Jan Brouwerij, Kruisweg 44, Arcen (tussen knooppunten 70 en 55)
  • Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, Arcen (tussen knooppunten 96 en 95)
  • Glasgalerie Het Maasduin, Schandelo 66, Velden (tussen knooppunten 95 en 94)
  • Actiondome, Spikweien 1, Lomm (tussen knooppunten 92 en 84)
  • Tuincentrum Peeters, Lingsforterweg 84, Arcen (tussen knooppunten 94 en 63)

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg!