Elke Nederlander wordt als het ware met een fiets in de maag geboren, en als geen ander weten zij de mooiste plekjes van hun land te vinden waar het heerlijk vertoeven is, zowel vanop je fiets als vanop een terrasje dat onderweg dienst doet om even uit te rusten en wat bij te praten.

De Limburgse Maasduinen is een streek waar je heerlijk kan fietsen en voor een paar euro bekom je een fietsknooppuntenkaart, waarmee je dan zelf keer op keer je fietsroute kan samenstellen. Hier in deze regio ontdek je het Nationaal Park De Maasduinen, de Maasoever en tal van gezellige dorpjes.

De Maashopper is een fietspendelboot die je helpt om je fietsroute te overbruggen, zodat je nog meer kan genieten van mooie uitzichten die aan jou voorbij passeren. Daarnaast zijn er ook nog de vele veerverbindingen die jou en je fietsgezelschap van de ene naar de andere oever van de Maas brengen.

Twee prachtige routes in deze regio zijn:

1) Fietsroute Cultuurhistorie en Landschap (<- link naar de feestroute): Starten doe je vanuit het historische centrum van Gennep, om dan via de Maas richting Middelaar te fietsen. Vervolgens gaat het via het mooie Reichswald naar Milsbeek om dan tot slot via het Genneperhuis weer in Gennep aan te komen. Om deze fietsroute te doen, hoef je enkel de volgende knooppunten te volgen: 25 – 29 – 87 – 88 – 30 – 93 – 26 – 22 – 23 – 24 – 27 en weer helemaal terug naar knooppunt 25.

2) Cultuurhistorie in Mook en Middelaar (<- link naar de fietsroute): Deze route brengt je langsheen de mooiste plekken in Mook en Middelaar. Typerend voor dit landschap zijn onder meer de heuvels, de dalen, de bossen en heidevlakken, de rivierduinen en de vennen. Daarnaast treft u ook nog de 17e eeuwse Heumense Schans en de Biessael aan. De volgorde van de knooppunten voor deze route: 50 – 47 – 46 – 42 – 24 – 27 – 28 – 44 – 45 en terug naar knooppunt 50.

Tips:

  • Informatie betreffende Noord – Limburg vind je op www.liefdevoorlimburg.nl
  • Toeristische informatie vind je in de VVV-winkel in Venlo (gevestigd bij boekhandel Koops, Klaasstraat 17) of in de VVV-winkel in Gennep, gevestigd bij Jan Linders
  • VVV Noord – Limburg informatielijn: 0478 / 51  59  16

Met dank aan de Dienst Toerisme Noord – Limburg!