Toerisme Brecht had bij de creatie van deze gratis wandeling één doel voor ogen: de wandeling moest toegankelijk zijn voor zowel valide als voor mindervalide mensen. Daarom werd er voor een volledig verharde omloop gekozen, zodat ook personen met kinderwagens en zeker ook de minder mobiele mensen met een rolwagen of scootmobiel de wandeling probleemloos kunnen volgen. Er werd uitsluitend gekozen voor rustige, mooie wegen waarbij de hoofdwegen werden vermeden.

Wie de wandeling volgt begrijpt meteen waarom er zoveel mensen graag in Sint-Job-in-’t-Goor wonen.  De wijken zijn er smaakvol ingericht, met oog voor de zwakke weggebruiker, groenaanplant en speelruimte voor kinderen en alles straalt rust en charme uit.

Ook de natuur komt aan bod. Zo passeert deze wandeling langs het antitankkanaal en wordt er hier en daar een stil verbindingspaadje doorheen open ruimte gebruikt. Voor velen die niet vertrouwd zijn met deze streek, zal het volgen van deze wandeling een onverwachte rust uit stralen in het op het eerste zicht druk bewoonde dorp Sint-Job-in-’t-Goor.

De gratis wandeling kan je hier downloaden.