Deze route neemt je 23 kilometer lang mee over een zeer gevarieerd parcours dat bestaat uit de lange dreven van het Zoniënwoud; de hellingen in Huldenberg en Overijse; langsheen de IJsevallei en langs tal van serrecomplexen waar men de tafeldruif teelt.

Starten en eindigen doe je aan ‘Dru!f’, huis van de tafeldruif en gelegen in het centrum van Overijse. Hier in dit interactief, kindvriendelijk en leerrijk bezokerscentrum kom je alles te weten over de geschiedenis van de tafeldruif.

 Er waren tijden dat bijna elke bewoner een serre in zijn tuin had, waardoor het aantal serres geschat werd op bijna 30.000. Als afsluiter van deze fietstocht kan je terecht in taverne Den Bonten Os, welke aan het bezoekerscentrum gelegen is.

Aangezien de Druivenfietsroute samengesteld werd door opeenvolgende knooppunten, kan je natuurlijk ook in beide richtingen fietsen. Mijn fietstocht gaat als volgt: vertrekken aan het huis van de tafeldruif, daarna fietsen naar knooppunt 44 en daarna de volgende knooppunten blijven volgen: 60 – 57 – 7 – 6 – 40 en tot slot fiets je weer naar je vertrekpunt.

Eten en drinken:

Langer blijven in deze streek:

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant!