Vooraleer je start met deze fietstocht van 30 kilometer doorheen Vlaams-Brabant, kan ik jullie de fietskaart Vlaams-Brabant die goed is voor 1800 kilometer fietsplezier, van harte aanbevelen. De kaart en de infogids zijn voor slechts 9 euro te koop in de toeristische infokantoren, boekhandels en via de dienst toerisme Vlaams-Brabant.

Het vertrekpunt ligt in de Molenheide in Malderen, ter hoogte van knooppunt 23. De weg verloopt grotendeels over verharde wegen, al hoef je er rekening mee te houden dat je af en toe een stukje onverhard voor de wielen geschoven krijgt. Van Malderen gaat het richting Ramsdonk, Wolvertem, Steenhuffel en tot slot weer terug naar Malderen.

De knooppunten die je route tot één geheel maken zijn 23 – 24 – 25 – 62 – 26 – 70 – 69 – 58 – 21 – 61 – 64 en helemaal terug naar 23. Onderweg geniet je van mooie landschappen en fraaie monumenten tijdens je fietstocht doorheen de Brabantse Kouters. Enkele bezienswaardigheden onderweg zijn de eeuwenoude Heidemolen van Malderen, het kasteel Drietoren in Londerzeel, de boskapel van Grimde en het kasteel Diepensteyn waar je de Brabantse trekpaarden nog kan zien grazen.


Eten en drinken:

  • ’t Notenhof, tussen knooppunten 62 en 26
  • Bergbos, tussen knooppunten 26 en 70
  • Hof Ter Imde, tussen knooppunten 26 en 70
  • Vandenbroek / Adolf, tussen knooppunten 64 en 23
  • Het Molenhuis, tussen knooppunten 64 en 23

Overnachten:


Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant