Deze auto- en motoroute is één van de drie tochten welke beschreven zijn in een brochure die je kan bekomen bij de Wase toeristische infokantoren voor de prijs van 2,50 euro per stuk. Vooraf kan je feilloos je route uitstippelen doorheen het land van de beroemde cartograaf Mercator en Reynaert de Vos. De beschreven route is zeker geen sprint van punt A naar punt B of een afvalrace, neen de bedoeling is om de automobilist of motard te laten genieten van een aangename en indrukwekkende road trip, waarbij onderweg stopplaatsen worden ingelast zoals bezienswaardigheden, maar evenzeer tal van terrasjes om nog wat gezellig na te praten.

Deze Reynaertroute start aan de Gentse Poort in Hulst (Nederland), maar je kan evenzeer op diverse plaatsen in het Waasland starten, afhankelijk van je woonplaats. Onderweg verken je het noorden van het Waasland alsook Zeeuws-Vlaanderen en overal word je aandacht getrokken naar de Reynaertbanken en -monumenten. Die banken welke sinds 1955 geplaatst zijn, vind je onder andere in Beveren, Lochristi, Lokeren, Daknam, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas en Hulst.

Daarnaast zijn er ook andere bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken, zoals de polders en de kreken die je leiden naar het Stropersbos, dit is een waardevol natuurgebied met een oppervlakte van ongeveer 500 hectare en dwars door het gebied loopt de Linie, een belangrijke verdedigingswal die nog dateert uit de Erfenisoorlog uit 1703. Je komt op het domein, dat vrij toegankelijk is, langs de ingang via de gebiedstoegang Fort Sint-Jan in de Stropersstraat in Stekene, of aan de gebiedstoegang ter hoogte van het kruispunt van de Zavelstraat en de Stroperstraat in de wijk ‘t Kalf in Sint-Gillis-Waas.

Voor meer info omtrent deze en de andere routes die je worden aangeboden, kijk je best eens op de website van de dienst Toerisme Waasland, via deze link: http://www.toerismewaasland.be