De Krekenroute vind je terug in de pocket ‘De Meetjesland Bucket List’. Een pocket die je gratis kan bekomen via de website van de dienst Toerisme Meetjesland. Naast deze fietstocht vind je er nog tal van andere opdrachten in zoals wandelingen, logeeradressen, musea bezoeken, lekker uit eten gaan, foto’s nemen, bier proeven, enz… Kortom, voor elk wat wils.

Terug naar onze fietstocht van vandaag. Deze start aan het gemeentehuis van Zelzate en is in totaal 54,8 kilometer. Maar de fervente fietser, waaronder mijn vrouw en ik onszelf ook rekenen, kiest ervoor om van thuis uit te starten, waardoor de totale afstand best nog wat oploopt.

Het is de bedoeling om de fietser kennis te laten maken met het mooie krekengebied van Assenede, waar je echt nog kan genieten van de rust en de stilte. Daarenboven ontdek je het vissersdorp Boekhoute, en fiets je over de voormalige spoorlijn die ooit Eeklo met Zelzate verbonden heeft.

Je maakt kennis met het Waterspaarbekken van Kluizen, je fietst voorbij de Stoepekapel in Ertvelde; je komt zelfs eventjes in Sas van Gent en het natuurreservaat Canisvliet in Zeeland. Kortom, er zijn voldoende ingrediënten om van deze fietstocht een mooie uitstap te maken.

Het grootste deel van de tocht verloopt over rustige en verharde wegen. Af en toe krijg je een stukje onverhard voorgeschoteld, of fiets je langs een kerkwegel die de afstand tussen twee dorpen heel wat korter maakt; en tot slot moet je een paar keer goed uitkijken bij het oversteken van een drukke baan.

Om jullie een kleine impressie te geven van al dat moois dat jullie onderweg voorbij fietsen, heb ik een mapje aangemaakt met foto’s welke onderweg genomen zijn.

Logeren in het Meetjesland:

Eten en drinken:

Start je in Zelzate, volg dan deze fietsknooppunten:

84 – 85 – 79 – 90 – 87 – 86 – 91 – 51 – 50 – 54 – 55 – 52 – 95 – 56 – 58 – 20 – 26 – 35 – 36 – 42 – 39 – 1 – 99 – 97 – 96 – 92 – 92 – 92 – 84

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland.
Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.