Deze schotel is makkelijk te bereiden en ondergaat enige invloeden van de Islamitische wereld. De curry-smaak is natuurlijk typerend voor gans het zuidoost Azië-gebied, maar komt in Thailand via het noordoosten de keuken binnen.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 eetlepel olie
- 250 gram kipfilet
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 koffielepel curry-poeder
- 1 eetlepel suiker
- een weinig vissaus
- een scheutje water
Bereidingswijze:
- De olie laten braden in de pan
- Na het bruinen van de olie de lepel curry-poeder uitstrooien en stevig roeren
- De in blokjes gesneden kipfilet toevoegen en laten doorbakken
- De bamboescheuten toevoegen en er even in laten sudderen
- Aanzoeten met een weinig suiker en op smaak brengen met de vissaus
- Alles even laten braden en met groenten garneren (een tot bloem versneden radijs en een tot roos gemaakte tomatenschil)
- Opdienen met rijst