Deze schotel is makkelijk te bereiden en ondergaat enige invloeden van de Islamitische wereld. De curry-smaak is natuurlijk typerend voor gans het zuidoost Azië-gebied, maar komt in Thailand via het noordoosten de keuken binnen.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram kipfilet
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 koffielepel curry-poeder
  • 1 eetlepel suiker
  • een weinig vissaus
  • een scheutje water

Bereidingswijze:

  • De olie laten braden in de pan
  • Na het bruinen van de olie de lepel curry-poeder uitstrooien en stevig roeren
  • De in blokjes gesneden kipfilet toevoegen en laten doorbakken
  • De bamboescheuten toevoegen en er even in laten sudderen
  • Aanzoeten met een weinig suiker en op smaak brengen met de vissaus
  • Alles even laten braden en met groenten garneren (een tot bloem versneden radijs en een tot roos gemaakte tomatenschil)
  • Opdienen met rijst