Fietsen en lekker eten onderweg. Zo zou je deze ‘Van blauw en groen’ culinaire fietstocht, welke bestaat uit diverse streekgerechten, kunnen omschrijven. Tijdens deze drie uur durende fietstocht leg je een totale afstand af van 36 kilometer en stop je telkens aan een gezellig restaurant.

In het eerste word je meteen verwent met een aperitief en een voorgerecht. Daarna gaat het verder richting restaurant nummer twee, waar een lekker hoofdgerecht op jou staat te wachten. Afsluiten van deze culinaire tocht doe je dan in restaurant nummer drie, waar je kan genieten van een heerlijk dessert.

Deze fietstocht maakt gebruik van de fietsknooppunten van het netwerk Limburg en is te koop voor de prijs van 9,50 euro bij de Dienst Toerisme. In deze prijs is er trouwens ook nog een fietsinfoboekje inbegrepen, waarin je alle praktische info, 152 fietscafés en 184 fietslogies vindt. De opeenvolgende fietsknooppunten die je in een lusvorm moet volgen zijn: 571 – 31 – 23 – 524 – 02 – 32 – 33 – 34 en tot slot weer helemaal terug naar knooppunt 571.

Starten doe je aan horecazaak Orshof, Heymansweg 2 in Meeuwen-Gruitrode (Neerglabbeek). Andere horecazaken die je onderweg passeert zijn onder andere: De Hoogmolen, De Dorpermolen, Het Roombolleke, Het Pleintje, ’t Volkshuis, De Witte Vleugel, ‘t Schepijsje, De Twee Spanten, Beno en De Kastelein. Belangrijk om te vermelden is dat je deze fietstocht het ganse jaar door kan doen, je dient echter wel rekening te houden met de sluitingsdagen van de horecazaken die hieraan meewerken.

Deze pagina kwam tot stand dankzij de bereidwillige medewerking van de Dienst Toerisme Limburg, waarvoor mijn oprechte dank!