Hoe fietst u deze route?

Deze culinaire route maakt gebruik van de fietsknooppuntenbewegwijzering van de Antwerpse Kempen en Noord-Brabant. U volgt de groen-witte borden met knooppunten. Als het parcours afwijkt van het netwerk, staat dit aangegeven in de brochure. Bekijk, voordat u naar de volgende horecazaak fietst, de wegbeschrijving na om verrassingen te voorkomen. Opgelet: Bij een gemiddeld tempo fietst u ongeveer 18 km per uur. Hou hier rekening mee bij uw dagindeling. Met de bijbehorende bonnen kunt u in de horecazaken genieten van één van de gangen van het viergangenmenu.

 

De spelregels tijdens deze culinaire fietstocht tussen Hoogstraten / Baarle – Hertog – Nassau / Merksplas, welke je vanaf donderdag 2 mei tot en met zondag 29 september kan plannen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag:

  1. De culinaire fietsroute loopt vanaf donderdag 2 mei tot en met zondag 29 september, telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
  2. Reserveer minstens 2 dagen vooraf, voor 15 uur bij Toerisme Baarle of Toerisme Hoogstraten.
  3. Geef het keuzemenu door van voor- en hoofdgerecht (vlees – vis – vegetarisch).
  4. Vertrek op een dag (donderdag t/m zondag) naar keuze tussen 10.30 en 12.30 uur.
  5. Bij elke deelnemende horecazaak staat vermeld wanneer u welkom bent om te genieten van deze culinaire fietsroute.
  6. De bonnen zijn gedateerd en zijn enkel geldig op de datum die op de bonnen vermeld staat. U gebruikt de vier gangen op dezelfde dag.
  7. De gerechten zijn enkel beschikbaar in de aangeduide horecazaak.
  8. Geef bij aankomst aan dat u de culinaire fietsroute doet en overhandig het correct aantal bonnen.
  9. Drank (uitgezonderd aperitief) is niet inbegrepen. Dit rekent u ter plaatse af.

In totaal wordt er 51 kilometer gefietst en de prijs per persoon bedraagt 38 euro zonder de dranken aan tafel (zie ook punt 9 van de spelregels). Deze culinaire fietsroute werd samengesteld door middel van de groen-witte borden van de Antwerpse Kempen en Noord-Brabant fietsknooppuntenbewegwijzering. Mocht het zijn dat de route onderweg afwijkt van het netwerk, dan staat dit duidelijk vermeld in de brochure.

Als gouden tip, wil ik jullie meegeven dat je, voordat je naar de volgende horecazaak op je tocht fietst, best vooraf de wegbeschrijving eens bekijkt om verrassingen te voorkomen. Hou ook rekening bij uw dagindeling dat het gemiddeld tempo tijdens het fietsen ongeveer 18 kilometer per uur bedraagt. Met de bijbehorende bonnen kunt u in de horecazaken genieten van één van de gangen van het viergangenmenu.

Het aperitief word je aangeboden in horecazaak Brownies & Downies, waar mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om naar vermogen mee te werken deze zaak.
Voor het voorgerecht word je verwacht in Brasserie ‘t Hofeind in Merksplas, waar je de keuze hebt tussen vlees, vis of vegetarisch.
Vervolgens kom je aan in Hoogstraten, waar je in het Eétcafé De Gelmel verwacht wordt om het hoofdgerecht te nuttigen, met opnieuw de keuze tussen vlees, vis of vegetarisch.
Het dessert wordt dan de afsluiter van deze mooie culinaire tocht en daarvoor moet je nog wat trappen tot in Baarle-Nassau, waar je in Brasserie Den Engel kan smullen van een lekker dessert.

Info en reserveren:

Toerisme Hoogstraten, Vrijheid 149, 2320 Hoogstraten. Telefoon:  +32 (0)3 340 19 55, Email:  toerisme@hoogstraten.be , Website:  www.hoogstraten.be

Toerisme Baarle-Hertog-Nassau, Singel 1, 5111 CC Baarle-Nassau. Telefoon:  +31 (0)13 507 99 21, Email:  info@toerismebaarle.com, Website:  www.toerismebaarle.com

 

Bron:

Flyer Culinaire Fietsroute Land van Mark & Merkske. Een uitgave van de dienst Toerisme Hoogstraten,
dienst Toerisme Merksplas en dienst Toerisme Baarle.

Met dank aan de dienst Toerisme Hoogstraten en in het bijzonder aan Mevrouw Lies Van Looy.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright dienst Toerisme Hoogstraten en de Heer Raf Ketelslagers.