Benodigdheden:
- 1 of twee courgettes, afhankelijk van je ovenschotel
- 1 ajuin
- tomaten (sappige)
- aardappelen
- 500 gram gehakt
Werkwijze:
- gehakt afbakken tot het helemaal uiteenvalt + kruiden
- alle groenten (courgette, aardappelen, tomaten) in dunne schijfjes snijden
- ajuin in ringen snijden
- neem een ovenschotel en vul deze als volgt: eerst een laag gehakt, daar bovenop een laag aardappelschijfjes, een laag courgetteschijfjes en een laag tomatenschijfjes
- alles goed kruiden met peper en een weinig zout
- alles afwerken met een laag geraspte kaas, ofwel mag je ook enkele sneden kaas gebruiken
- indien je een hoge ovenschotel hebt, kan je nog een tweede laag leggen
- de ovenschotel afdekken met een aluminiumfolie
- de ovenschotel gedurende ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 180 – 200° plaatsen, afhankelijk van de dikte van de schijfjes