Benodigdheden:

  • 1 of twee courgettes, afhankelijk van je ovenschotel
  • 1 ajuin
  • tomaten (sappige)
  • aardappelen
  • 500 gram gehakt

Werkwijze:

  • gehakt afbakken tot het helemaal uiteenvalt + kruiden
  • alle groenten (courgette, aardappelen, tomaten) in dunne schijfjes snijden
  • ajuin in ringen snijden
  • neem een ovenschotel en vul deze als volgt: eerst een laag gehakt, daar bovenop een laag aardappelschijfjes, een laag courgetteschijfjes en een laag tomatenschijfjes
  • alles goed kruiden met peper en een weinig zout
  • alles afwerken met een laag geraspte kaas, ofwel mag je ook enkele  sneden kaas gebruiken
  • indien je een hoge ovenschotel hebt, kan je nog een tweede laag leggen
  • de ovenschotel afdekken met een aluminiumfolie
  • de ovenschotel gedurende ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 180 – 200° plaatsen, afhankelijk van de dikte van de schijfjes