Historiek van de zaak, of hoe het allemaal begon:


In het jaar 1974 bouwden Gerarda en Roland een café – feestzaal op, men begon er met het krulbollen en het boogschieten op de liggende wip. Het was een jeugdcafé waar iedereen welkom was tot in de vroege uurtjes. 
 

Enkele jaren later werden de bolbanen verhuist naar een zaaltje naast de zaak en veranderde de vroegere bolbanen in een feestzaal voor alle gelegenheden. Gerarda stond achter het fornuis en er waren bijna alle weken feesten. Het boogschieten en het krulbollen kreeg het gezelschap van gaaibollen en later kwam er ook de postzegelclub bij; en er waren ook diverse supportersclubs van wielrenners. 

In het jaar 1996 leerde Mario zijn vrouw Wendy kennen. Wendy integreerde zich meteen in de zaak en een tijdje later werd zij en haar man Mario, de trotse ouders van een zoon genaamd Bryan, de zaak groeide volop. 

Eind 2001 ging het niet zo goed met de verscheidene hobby’s in de zaak en begin 2002 kwamen Gerarda, Wendy, Roland en Mario op het idee om van de zaak een restaurant te maken. In het begin was de overstap niet zo evident, maar door het harde werken groeide de zaak.  

Het restaurant is een spreekwoord geworden in Ertvelde en staat bekend om de specialiteit van paling en scampi. In 2006 mochten wij de Bond der gepensioneerden verwelkomen in onze zaak, die wij met open armen ontvangen hebben en waar wij trots op zijn deze mensen in onze zaak te hebben.  

De fantastische Brunchen, Moederdagen, Vaderdagen, Paasweekends, Valentijnweekends, Kermisweekends en de eindejaarsdagen zijn zeker een aanrader om eens mee te maken in onze Brasserie.We staan er ook op onze klanten met respect te behandelen, een degelijke prijs te bieden, een goede kwaliteit en een gezellige sfeer.  

In april 2008 begon onze enige zoon Bryan met zijn geliefkoosde hobby; namelijk het wielrennen. Bryan staat zijn mannetje in het peleton en op de piste mocht hij al 2 maal het podium betreden op het B.K. 2012, 1 x zilver en 1 x brons. Sinds 2013 maakt Bryan deel uit van de nationale baanploeg bij de junioren, hij veroverde opnieuw een medaille op het B.K., ditmaal brons. 

Vorig jaar behaalde Bryan opnieuw zilver en brons op het B.K. en brons op het V.K., hij ook kon deze winter voor het eerst winnen en behaalde meteen 5 zeges. Dit jaar rijdt hij voor het Zannata Lotto Menen Team. Sedert 11 oktober 2008 zijn wij,Wendy en Mario, de trotse eigenaars van het restaurant dat wij overnamen van onze ouders die de zaak gedurende 34 jaar met de nodige zorg gerund hebben. Sinds juni 2013 werd de zaak volledig verbouwd en sinds februari 2014 is er een volledig vernieuwd meubilair.                             

Openingsuren: 

Vrijdag van 11u30 tot 21u00                           

Zaterdag van 11u30 tot 22u00                             

Zondag van 11u30 tot 21u30                             

Maandag van 11u30 tot 20u30                             

Sluitdagen: dinsdag, woensdag en donderdag.                             

Brasserie Bavo is gelegen in de Holstraat 7a te Ertvelde op een boogscheut                                       

van het dorp.                                                        

Telefonisch te bereiken 09/344 83 03 of via gsm. op het nummer 0476/38 83 03.

Via email kan je reserveren op het volgende adres: Mario.Boussaer@pandora.be.

Je kan ons bezoeken op Facebookpagina Brasserie Bavo.

 

In onze Brasserie kan je betalen met bankkaart vanaf 25,00 euro, een lager bedrag kan ook mits 1 euro supplement. Wij verzorgen ook eten voor busreizen, groepen, alsook rouwtafels zelfs op onze sluitdagen.

Als je eens lekker wilt eten, groot of klein,

moet je bij Wendy en Mario in Brasserie Bavo zijn,

Wendy staat achter haar fornuis voor je klaar,

ze doet het steeds met veel zorg, dat is waar.

 

Wens je een leuk feestje te geven,

bij ons in de zaak is er altijd iets te beleven.

Ons personeel is steeds vriendelijk en beleefd,

en ze tonen steeds dat men hier om de klanten geeft.

 

Ben je kind, tiener, volwassen of iets ouder,

hier krijg je steeds een klopje op je schouder.

Wij bedienen jullie met de grootste zorg,

en voor onze kwaliteit en garantie staan we steeds borg.

 

We zijn een tea-room, brasserie, feestzaal en restaurant,

steeds staan we klaar voor iedere klant.

Mario is verantwoordelijke voor het restaurant en de zaal,

en hij heeft voor iedere klant een ander verhaal.

 

De zaak is een echt familiebedrijf,

hier ben je vriend aan huis, dat staat buiten kijf.

Voor prijs, kwaliteit, hoeveelheid en zorgzaamheid,

staan wij bekend, het is onze prioriteit.

 

De zaak bestaat in oktober reeds 40 jaar,

geen enkele moeite of inspanning is voor ons te zwaar.

De zaak werd overgedragen, van ouders naar (schoondochter ) en zoon 6 jaar geleden,

Wendy en Mario veranderden het interieur zoals op heden.

 

Er zijn nu ook sinds kort ook nieuwe stoelen en tafels,

en op onze kaart staan ook ijscoupes, pannekoeken en wafels.

U kan ook terecht voor een dagschotel of een kleine hap,

iets rustig eten, maar het kan ook rap.

 

Onze zoon Bryan is een wielrenner en heeft een goede fysiek,

hij is hier graag gezien en bovendien is hij sympathiek.

Wij hopen u in onze zaak te mogen verwennen,

en dat je onze Brasserie beter kan leren kennen.

                                        

Deze pagina kwam tot stand dank zij de vriendelijke medewerking van de uitbaters, Wendy & Mario.