P1080120Wanneer de bloesems op de fruitbomen verschijnen, moet je er als de kippen bij zijn om al dat moois te ontdekken tijdens een wandeling, een fietsroute of een scootertocht.

Ik heb vandaag gekozen voor een luswandeling van 6,1 kilometer die vertrekt aan de Servaeshoeve, Grootloonstraat 101, Groot-Loon. Deze vierkantshoeve werd gebouwd in de 18de eeuw volgens het model dat je overal in Haspengouw terugvindt, en het poortgebouw kwam er in 1804.

P1080132P1080167De wandeltocht is slechts gedeeltelijk bewegwijzerd en neemt je mee over verharde als niet verharde wegen, waardoor het onmogelijk is voor rolwagens. Hou er ook rekening mee dat je heuvelachtige, soms heel steile stukken voorgeschoteld krijgt, waardoor goed schoeisel zeker een must is.

Je kan deze route downloaden op je smartphone, ofwel afdrukken via de website van Reisroutes.be; ofwel kan je binnenstappen in het oud stadhuis van Borgloon, waar de dienst Toerisme gehuisvest is.

Tip:

  • langs deze wandelroute vind je geen gelegenheden om een drankje te kopen, behalve in het centrum van Borgloon, dat ongeveer halverwege de wandelroute ligt; één daarvan is Trappistenhuis De Burcht, waar je op een zonnig terras kan genieten van een lekker streekbiertje
  • onderweg zijn er voldoende picknickplaatsen voorzien
  • een openbaar toilet vind je aan de achterzijde van het oude stadhuis
  • neem zeker een fototoestel mee, want onderweg wordt je verrast met fraaie vergezichten

Met dank aan de dienst Toerisme Borgloon!

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg!

Met dank aan Reisroutes.be!